1. Haberleşme
  2. Dropbox kullanmayan kalmasın

Dropbox kullanmayan kalmasın

Öncelikle dropbox’a üye olmak için aşağıdaki linklerin birisini tıklarsanız 500 MB alan kazanacağım, size bir zararı olmayacak

Daha önce kullanmamış olanlar için dropbox’ı açıklayarak başlayalım. Dropbox bilgisayarınıza yada mobil cihazınıza program yardımıyla istediğiniz dosyaları kendi serverına size özel şifreli bir alana güvenle aktaran, bu dosyalardaki tüm değişiklikleri senkronize eden bir sistem. Böylece dosyalarınıza dropbox sitesini kullanarak her yerden ulaşabiliyorsunuz. Ben bu özelliği fotoğraflarımı, belgelerimi ve lisanslı yazılımlarımı bir araya getirmek için kullanıyorum. Özellikle okumak istediğim pdf yada word gibi uzantılı dosyalar, belgeler, kitaplar üzerine not alarak okumak ve dosyayı değiştirmek için çok kullanışlı bir sistem. Yazılım, dosyanın kendisini olduğu gibi senkronize ettiği için sanki başka bir bilgisayara geçip USB flash diskten aynı dosyaya ulaşıyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz.

Yazılımı birden fazla bilgisayara kurduğunuzda ise bu dosyalar arasında senkronizasyon sağlanmış oluyor. Yani mobil cihazınız, tabletiniz, bilgisayarlarınıza kurduğunuzda tüm cihazlardan aynı dosyalara ulaşabiliyorsunuz. Birden fazla bilgisayar ve mobil cihaz kullananlar için dosya senkronizasyonu çok belalı bir iştir. Ofisteki bilgisayarınızda unuttuğunuz önemli bir dosya kabusunuz olabilir. Yada evde oluşturduğunuz ve yanınıza almadığınız çalışmalarınızda sorun oluşturabilir.

Dropbox ile dosyalarınıza her yerden ulaşılabilirsiniz

Dropbox’ınıza yüklü her hangi bir klasör ya da dosyayı dropbox’a üye olan yada olmayan tüm arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Aynı çalışma üzerinde birden fazla kişinin çalıştığı durumlarda -çakışmalar kısmi sorunlar yaratsa da- kullanılabilecek bir sistem. Özellikle döküman toplama, arşiv oluşturma gibi işlerde kolaylık sağlıyor. Özellikle mail ile gönderilemeyecek boyutlardaki dosyaları paylaşmak için dropbox’ı sıklıkla kullanıyorum, karşıya gönderdiğiniz bir link ile dosya indirilebilir oluyor. Yazılım ile ilgileniyorsanız mutlaka versiyon kontrol şeklinde genel olarak adlandırabileceğimiz Git, Subversion vb. sistemlerini araştırmanızı öneririm. Bir dökümanda eş zamanlı düzenlemeler için ise Google Drive’ı ve Microsoft Skydrive’ı öneririm.

Bulut dosya sistemleri bir yanıyla da dosyalarımızın güvenliğini sağlıyor, sadece bu sebeple bile öneririm. Bilgisayarınız bozulduğunda, harddiskiniz kırıldığında yada çalınma durumlarında tüm verilerinize veda etmek çok zor gelir. Dropbox böyle durumlarda hayat kurtarır. Bu saydıklarıma rağmen kullanıcılar arasında “dropbox dosyalarıma erişiyorsa” yada “dropbox özel dosyalarımı satarsa” gibi düşünceler oluşabiliyor. Güvenlik ile ilgili üst düzey tereddütleriniz bulunan hiçbir dosyayı bu sistemler ile kullanmayabilirsiniz. Böyle belge ve dosyalar için tabiki daha tedbirli olabilirsiniz. Ancak hiçbir zaman şüphelerin sizi teslim almasına izin vermeyin.

dosyalarınız dropbox ile emniyette

Çok sayıda dropbox alternatifi var. Bunların en başında Google’ın Drive’ı, Microsoft’un Skydrive’ı geliyor. Sonrasında ise pek çoğunu kullandığım ve sevdiğim Sugar Sync, Box, Wuala, Amazon Cloud Drive ve Bittorent Sync geliyor. Her birinin öne çıktığı farklı özellikleri var. Neye ihtiyacım varsa o alanda ihtiyacımı karşılayacak sistemi kullanıyorum. Drive, Skydrive, Bittorent Sync bu sebeple favorilerim arasında. Geçtiğimiz günlerde Bittorrent Sync için bir yazı yazmıştım. Okumanızı öneririm, Dosyalarınızı cihazlarınızda torrent ile de senkronize edebilirsiniz.
Öncelikle dropbox’a üye olmak için aşağıdaki linklerin birisini tıklarsanız 500MB alan kazanacağım, size bir zararı olmayacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.